4 Gouden tips om krachtig voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel

Wat wil jij loslaten in de herfst?

De overgang van de zomer naar de herfst is in de natuur al volop te merken. Vruchten zijn geoogst of hangen te wachten tot ze losgelaten worden waarna ze in een andere vorm in de aarde opgaan. Sommige worden zaden en dienen voor nieuwe groei in het voorjaar.

Jouw werk (en leven) bestaat ook uit een cyclus met alle seizoenen. Ga eens na welke vruchten jij deze zomer hebt gecreëerd in je werk? Wat heb jij betekend voor de organisatie waar je werkt, voor je klanten en je collega’s? Welke betekenis heb jij gehad in het leven van je naaste familie en vrienden? Waar ben je trots op? Sta er eens bij stil en geniet van je successen!

Wat wil je loslaten? Welke dingen dienen je nu niet meer? Dat kunnen bijvoorbeeld bepaalde werkzaamheden zijn of intense of uitgebluste relaties. Wat kost je meer energie dan dat het oplevert? Welke verandering wil jij doormaken in je werk of privé? Loslaten wordt makkelijker als je eerst ziet en waardeert wat het je geleerd of gebracht heeft, ook al was de ervaring misschien soms niet prettig of pijnlijk.

En wat zijn jouw ‘zaden’? Welke verlangens, wensen of dromen heb jij? Welke daarvan wil jij de ruimte geven en mogen in het volgende voorjaar tot ontwikkeling komen?

Zoals je ziet is de natuur een mooie spiegel voor het cyclische dat wij ook in ons werk en leven hebben. Wil je daar meer van weten en ervaren hoe dit voor jou kan werken?

Vraag een gratis Skype Powersessie aan en ik vertel je er alles over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *