4 Gouden tips om krachtig voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel

Tip: Hoe je kunt loslaten om vooruit te komen!

Afgelopen vrijdag wilde ik een artikeltje schrijven om goede tips met je te delen over loslaten. Een thema dat past bij de herfst. Om me heen zie ik dat veel mensen daar op dit moment ook mee bezig zijn. In een mooie coaching sessie afgelopen week in het bos kreeg mijn coachklant een belangrijk inzicht over hard werken en loslaten waar jij misschien ook wel wat aan hebt.

Maar er zat mij iets in de weg. 

Ik heb me toch zitten ploeteren op dat stukje tekst…
Ken je dat misschien?
Er kwam echt geen goede zin op het beeldscherm.
Alles wat verscheen, werd door mij even snel weer ge-delete.
Maar het was vrijdagmiddag en bijna weekend.
Dus.
Het.
Moest.
Af.

Ik merkte dat ik steeds onrustiger werd in mijn hoofd en er allerlei oordelende stemmetjes kwamen: Dat ik niet aansprekend kon schrijven. Dat het niet interessant genoeg was. Dat niemand hierop zat te wachten. Pfff niet echt lekker om zo een fijne werkweek af te sluiten.

Ik keek eens naar buiten en zag het zonnetje zo mooi door de bladeren schijnen. Toen dacht ik F*c kit! Ik kap ermee en ga lekker het bos in. Het document verwijderd (daar stond toch nog niets bijzonders in), laarzen aan en naar buiten. Heerlijk door de bladeren struinen met mijn haren in de wind. De geur van de herfst opsnuiven en me verwonderen over de natuur.

En wat denk je? 

Na een kwartiertje begon het te stromen. Nee, het was geen regen. Het was mijn inspiratie en creativiteit. Allerlei ideeën kwamen langs. Voor nieuwe workshops en coaching trajecten. Voor blogs en video’s. En natuurlijk ook voor dit bericht.

Want wat had ik gedaan?

Ik had ‘het’ zelf dus ook losgelaten. Maar wat heb ik dan feitelijk losgelaten? In mijn geval een nogal hardnekkige overtuiging dat je er alleen ‘komt’ met hard werken. En ook dat het perfect moet zijn. En dat het over die coaching sessie moet gaan, want zo had ik dat van tevoren bedacht. Door mijn gedachten ergens anders op te richten en daarmee al dat geploeter en de vele kritische stemmen in mijn hoofd te stoppen, kwam er helderheid in mijn hoofd en ging de creativiteit stromen.

En dat inzicht van de coachee? 

Ga ik het inzicht van mijn coachee nog opschrijven? Ik geloof het niet. Want “the proof is in the pudding”. Dus ik spoor jou aan om zelf eens te ervaren. Om lekker je hoofd te laten leegwaaien. Juist op een moment dat je denkt dat dat écht niet kan omdat je nog op iets zit te zwoegen, JUIST DAN !

Vind jij het fijn om tijdens de wandeling een korte begeleide oefening mee te nemen waardoor je nog beter afstand kunt nemen van de malende gedachten in je hoofd?

Schrijf je HIER dan gratis in voor mijn 3 digitale wandelingen. Je krijgt een audiobestand en een korte uitleg in je mailbox. Hierna voel je je weer helemaal opgeladen om verder te gaan met je dag.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *