4 Gouden tips om krachtig voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel

Referenties

“Ik ging van inzichten naar echte verandering!”

Na het, voor mij onverwacht, niet verlengen van mijn arbeidscontract werd een coaching traject aangeboden om mij te begeleiden bij het vinden van een nieuwe werkgever. Dat was niet waar ik behoefte aan had. Na overleg besloot ik een coach te zoeken die mij kon helpen om mijn zelfvertrouwen en eigenwaarde te vergroten. Waarom vond ik het zo lastig om mezelf te laten zien/horen tijdens een vergadering, bijeenkomst of zelfs op een verjaardag van een goede vriendin? Steeds weer die onzekerheid en het gevoel niet ‘belangrijk’ te zijn. Hoe kon ik mijn wensen en grenzen duidelijk maken in plaats van alleen rekening te houden met de wensen van anderen? Wat kan ik veranderen in mijn houding en gedrag zodat ik in een nieuwe werkomgeving niet weer tegen dezelfde problemen aanloop?

Tijdens het traject hebben we eerst gekeken naar een verklaring voor mijn gedrag. Waarbij het ooit ‘nuttig’ was om wat meer op de achtergrond te zijn bleek dit nu een punt waar ik in mijn dagelijkse leven juist last van heb. Zowel in privé als in werksituaties.  Meerdere managers wezen me hier in de loop van de jaren op. Hierdoor werden mijn kwaliteiten niet door iedereen gezien en was ik zelf gaan geloven dat ik weinig bijdroeg. Alhoewel directe collega’s daar zeker anders over dachten.

Daarna gingen we aan de slag met hoe ik het gewenste gedrag kon inzetten. Het toepassen van ander gedrag was in het begin best lastig. Ik herkende de situaties maar het lukte me niet direct er anders op te reageren. In kleine stapjes lukte het me steeds vaker om mezelf te uiten. Samen bereidden we de start bij mijn nieuwe werkgever voor en dat gaf vertrouwen. Natuurlijk waren er momenten waarin ik terugviel in mijn oude gedrag. Door deze te benoemen en te bespreken hoe ik het anders aan kon pakken kreeg ik steeds meer handvatten.

Het coaching traject heeft me geholpen in bewustwording van mijn gedrag en geleerd hoe ik het anders kan doen. Dit gaat soms al vanzelf maar op andere momenten moet ik er heel bewust aan denken. Ik wil hierbij mijn persoonlijkheid niet verliezen. Ik ben bescheiden en liever op de achtergrond. Daar ben ik tevreden mee maar ik wil mezelf ook zeker durven te laten zien en horen als het nodig is en in situaties die voor ieder ander zo gewoon zijn. Bijvoorbeeld tijdens een vergadering of bij binnenkomst op een verjaardag.

Het Boshuis waarin de coaching plaatsvond ligt in een mooie bosrijke omgeving. Het uitzicht helpt om even tot jezelf te komen als het nodig is. Ook zijn we buiten op pad gegaan. Een prettige manier om nog makkelijker tot de kern van het ‘probleem’ te komen. Als coach geeft Monique je vertrouwen, toont grote betrokkenheid en gaat ook doelgericht te werk. Voor mij een perfecte combinatie!

E. van Wijk

“Zowel in werk als prive voel ik me een sterker mens, ik heb zin om nieuwe uitdagingen aan te gaan en geniet weer volop van het leven!”

Op advies van mijn teamleider en manager ben ik bij Monique gekomen. Dus via mijn werk. Ik worstelde behoorlijk met mijn zelfvertrouwen. Vertrouwen in mensen, zowel werk gerelateerd als privé. En was zo bezig met negatief denken, dat de ruimte voor positieve gedachten en positief handelen veel te klein werd.

In het begin vond ik het super spannend. Want ik kon het toch prima allemaal zelf? En ik was een beetje te bang dat het ‘zweverig’ zou zijn. En dat ‘zweverige’ was toch niets voor mij?

Maar de sessie met Monique waren zeker niet zweverig. Ze biedt op een superfijne en persoonlijke manier handvatten aan om meer bewust te zijn van jezelf en te ervaren hoe je lichaam en geest in verschillende situaties reageren. Ruimte wordt geboden om dit met handvatten te doen welke het beste bij je passen.

De confrontatie aangaan met jezelf is in het begin pittig, maar met hulp van Monique heeft het me ook heel veel gebracht!

Monique heeft me vooral beter leren omdenken. Mijn angsten meer los te laten. En positief te denken en situaties positief benaderen. Om bij problemen in communicatie eerst naar mezelf te kijken, hoe ik overkom en wat dat met de ander doet, in plaats van alleen kritiek te hebben op ‘de ander’.  Ik heb geleerd dat dit veel inzichten brengt en me erg helpt minder onzeker te zijn.

Dit alles in een heerlijke, rustige en bosrijke omgeving. Heerlijke wandelingen en sessies midden in het bos, maar ook heel fijne 1 op 1 gesprekken in het gezellige en rustgevende ‘kantoortje’.

Ik ben Monique heel dankbaar. Zowel op het werk als privé voel ik me een sterker mens. Een mens die weer nieuwe uitdagingen aangaat op werkgebied, zin heeft ook meer uitdagingen aan te gaan. En die weer volop van het leven geniet omdat ik ook de wereld buiten het werk weer inga en mensen de kans geef mij te leren kennen.

Heel erg bedankt voor alles Monique!

E.O.

“Mezelf minder op de achtergrond zetten en meer opkomen voor mijzelf zijn echte baanbrekers geweest.”

Na mijn hartfalen is er bij mij een aantal dingen veranderd, waaronder een verminderde concentratie en zorgvuldigheid in mijn werk. Erger nog is dat de relatie met mijn werkgever onder spanning is komen te staan omdat de samenwerking niet lekker meer liep. Ook in mijn vriendenkring kreeg ik nogal wat opmerkingen dat ik niet meer ‘normaal deed’ en dat ik was veranderd. Op aanraden van mijn bedrijfsarts ben ik naar een personal coach gaan zoeken.

Mijn aanvankelijke angst en wantrouwen sloeg in het intakegesprek eigenlijk al snel om naar nieuwsgierigheid. Ik heb niet met iedereen snel een klik maar mijn gevoel bij Monique was goed.

Altijd lastig om iemand je gebrek en tekortkomingen te vertellen maar na enkele sessies ging het mij steeds beter af.

Monique wist heel goed de vinger op de zere plek te leggen en mij daarover te leren denken. Vooral het bewust worden hoe ik in een gesprek sta is voor mij zeer waardevol geweest. Vanuit mijn gevoel spreken is een absolute meerwaarde geworden. Mezelf minder op de achtergrond zetten en meer opkomen voor mijzelf zijn echte baanbrekers geweest.

Omdat de coaching 1 op1 was konden we echt aan het werk met recente gebeurtenissen die ik aandroeg. Niks ging op een voorgeprogrammeerde manier. Monique kan heel goed inspringen op het hier en nu. De dingen die in de coaching gesprekken gebeurden, werden toegepast op mijn werksituatie. Hier kwamen de grappigste gesprekken uit maar zeker ook hele nuttige gesprekken!

Voor mij heeft de coaching veel gedaan. Ik ben veel bewuster in mijn houding naar anderen. Discussies hoeven geen conflict te worden. Ook durf ik veel beter voor mijzelf op te komen en durf ik gewoon te zeggen wat ik ergens van vind zonder mijzelf op de achtergrond te zetten. Ik ben beter te benaderen door anderen. Zonder de coaching weet ik haast wel zeker dat ik nog dieper was weggezakt in mijn patroon en dat het lastig was geworden om weer op een goed niveau te komen met mijzelf en mijn werkgever.

Twijfel je of coaching wat voor je is dan kan ik je zeggen dat het echt je ogen doet openen!

Ik heb in Monique een prettig vertrouwenspersoon gevonden die mij op een effectieve manier weer bewust heeft gemaakt hoe het beter kan. Het was fijn om met haar te werken.

Etienne

“Door de coaching heb ik meer zelfvertrouwen en rust gekregen.”

Na een ziekteperiode kon ik niet meer alles doen wat ik wilde doen en wat ik daarvoor aankon. Ik moest keuzes maken en merkte dat ik daarin vastliep. Dit veroorzaakte ook veel onrust in mijn hoofd. Ik ben met de coaching begonnen om te kijken of ik hieruit kon komen.

Ik heb geleerd om bewuster naar eigenschappen en reacties van mijzelf te kijken. Eigenschappen waar ik mij eerst niet (volledig) bewust van was, of die er voor mij “bij hoorden”. Alleen al door dit inzicht begon ik veranderingen te merken in hoe ik me voelde.

Door de coaching heb ik meer zelfvertrouwen en rust gekregen. Situaties die ik eerder heel onprettig vond, lijken al minder vaak voor te komen, omdat ik erop vertrouw dat ik nu de handvatten heb om er mee om te gaan. De coaching heeft mij ook geholpen veel gerichter aan de slag te gaan. Zonder deze begeleiding was ik waarschijnlijk nog langer bezig geweest met zoeken en afwegen van keuzes.

De gesprekken met Monique waren voor mij erg prettig. Het kan soms best intensief zijn, maar nooit op een vervelende manier. We werkten in een mooi natuurgebied. Dat de coaching buiten is, werkte voor mij erg goed. Het was voor mij een goede manier om even afstand te nemen van het dagelijkse ritme, waardoor ik mij juist beter kon concentreren op de coaching sessie.

Zoals ik het heb ervaren lijkt deze coaching mij heel geschikt voor iedereen die meer zelfinzicht wil ontwikkelen.

T.L.

“Er werd mij een hoop duidelijk, zoals dat de dingen die je in je leven doet, uiteindelijk worden bepaald door hoe jij over dingen denkt en hoe je daar weer op reageert.”

Ik was enthousiast geworden over The Desire Map door de persoonlijke ervaring van Carolijn. Ik wilde graag een beter overzicht in mijn leven krijgen tussen werk en privé. En mijn omgang met het personeel; waar houdt mijn persoonlijke inleving op? Hoe stel ik me zakelijker op zonder daarin mijzelf te verliezen.

Hoe heb ik deze dagen ervaren? De locatie is heerlijk. De rust van de duinen en de zee zorgen er zeker voor dat je tot rust komt. Het programma was afwisselend, de verzorging was uitstekend. Voldoende info vooraf, een welkom gevoel, persoonlijke attentie op de kamer en heerlijke plekken om te eten en drinken.

Ik ging heel open en zonder verwachtingen het programma in. Het was prettig om nu eens “gedwongen” te worden over mezelf na te denken (wie maakt daar nou nog tijd voor tegenwoordig?)

Er werd mij een hoop duidelijk, zoals dat de dingen die je in je leven doet uiteindelijk worden bepaald door hoe jij over de dingen denkt en hoe je daarop reageert. Als je daar bij stil gaat staan en goed naar je eigen gevoel luistert (“word ik hier blij van?”) ga je merken dat het ok is om voor jezelf op te komen en dat het fijn is om écht achter je beslissingen te staan. Deze heb je namelijk genomen door naar je gevoel te luisteren. Ik heb nu een aantal reminders in huis liggen zodat ik dagelijks nog een fijne prikkel krijg om weer even bij mijzelf stil te staan. En het boekje met doelen ligt gewoon naast mijn agenda zodat ik er af en toe in kan kijken en weer even terug kan naar “wat wíl ik, wat maakt mij blij”?

Monique en Carolijn waren zelf heel open en eerlijk. Hun persoonlijke verhalen zetten je er toe aan om ook eens eerlijk te kijken naar jezelf en valt de “schaamte” voor je persoonlijke verhaal van je af. Ze kunnen goed luisteren en geven af en toe een zetje om in een heel andere richting te denken. Dat maakt dat je energie blijft houden om echt dieper in jezelf te gaan. Wat ik ook heel bijzonder vond is de openheid van alle deelnemers. Vertrouwen was vanzelfsprekend en iedereen was zonder oordeel. Dat was echt een fijn gevoel!

Als ik dit programma niet had gevolgd, was mijn balans tussen werk en privé steeds verder zoekgeraakt. En ik zou me nog steeds hebben laten meesleuren in de privéproblemen van mijn werknemers. Door het programma merk ik dat ik nu meer op mijn eigen mening durf te vertrouwen. De balans tussen privé en werk is aan het verbeteren. Afspraken met jezelf blijven makkelijk om van af te wijken, maar ik zie nu in dat het beter is om ze wel na te komen. Als werkgever durf ik me nu ook zakelijker op te stellen naar mijn personeel.

The Desire Map is geschikt voor iedereen die zichzelf regelmatig voorbij holt. Als je wel weet dat het anders kan of dat je het anders zou willen, maar nog niet weet hoe. Het daadwerkelijk eens bewust stilstaan bij jouw verlangens is zo fijn! Zeker als je de handvatten meekrijgt hoe je die verlangens ook kunt leven!

Karen

“Ik was op zoek naar handvatten om de automatische piloot uit te zetten en weer te gaan leven, bruisen, weer terug te komen bij mezelf.”

Ik was al een hele tijd niet meer echt happy. Alles draaide wel, maar op de automatische piloot met de focus op het regelen van alles (controle houden), alles naar me toe trekken (laat mij het maar doen, dan gebeurt het tenminste en ook nog op mijn manier) en het geluk van anderen (zoals ik dacht dat zij het nodig hadden). Met als gevolg dat ik me volledig uitgeblust voelde en alleen nog maar kon mopperen en zeuren. Het lukte dus allemaal prima, maar ik voelde me er niet goed bij en mijn omgeving werd er ook niet echt blij van. Daarnaast wil ik heel erg graag ander werk doen, maar doordat ik mij zo uitgeblust voelde en ik geen idee had wat ik dan wilde, ondernam ik geen enkele actie om van baan te wisselen. Dat kostte mij ook veel energie. Tijdens de burn-out van mijn man besloot ik dat dit zo niet langer door kon gaan. Als ik niets zou veranderen zaten we straks allebei thuis en daar heeft niemand wat aan. Ik heb een aantal boeken gelezen om verandering in gang te zetten. Waaronder het boek The Desire Map. Althans, ik had het in huis en doorgebladerd, maar nog niet echt gelezen. Toen sprak ik Monique over haar nieuwe programma wat gebaseerd is op The Desire Map. Dat sprak mij direct aan. Ik heb lang nagedacht of ik hieraan zou deelnemen, omdat ik het nogal wat vond om deze investering zomaar aan mijzelf uit te geven. Tussendoor heb ik nog een door Monique georganiseerde workshop gevolgd om kennis te maken met hun werkwijze. Dat voelde voor mij meteen erg vertrouwd en goed. Toen de thuissituatie het toeliet heb ik besloten deel te nemen aan dit programma. Het mooiste cadeau dat ik mijzelf kon geven!

Ik heb de twee dagen echt ervaren als een feestje. De locatie was voor mij fantastisch! Ik hou erg van de zee, kom daar echt tot rust en tot mezelf. Daarnaast was het hotel zeer comfortabel en waren de maaltijden en alle tussendoortjes geweldig verzorgd. Heerlijk om zo twee dagen volledig in de watten gelegd te worden, zodat ik alle aandacht had voor mijn ontwikkeling. Ondanks het ‘harde’ werken kwam ik volledig tot rust.

Van tevoren had ik bedacht dat ik een antwoord wilde vinden op wat voor werk ik zou gaan willen doen. Tijdens de kennismakingsavond werd ons gevraagd ‘hoe wil je je voelen als je hier vrijdag weg gaat?’ Mijn antwoord hierop was dat ik weer wilde sprankelen! Diezelfde avond besefte ik mij dat ik op dat moment helemaal nog niet op zoek was naar wat voor werk ik wilde doen, ik was op zoek naar handvatten om de automatische piloot uit te zetten en weer te gaan leven, bruisen, weer terug te komen bij mezelf. En dat wanneer ik dat voor elkaar krijg, ik vanzelf duidelijk krijg wat voor werk ik wil gaan doen. Omdat ik dan weer kan voelen wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Toen ik op de vrijdag naar huis reed voelde ik mij weer licht en sprankelend. Er borrelde weer nieuwe energie in mijn lijf. En met deze nieuwe energie kon ik thuis verder aan de slag. Stapje voor stapje krijg ik meer inzicht in wat bij mij past en wat goed voelt voor mij, in mijn hele leven, niet alleen mijn werk. Dus ja, mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen!

Carolijn en Monique hebben daaraan bijgedragen door ons hele fijne, goede, soms erg ‘moeilijke’ oefeningen te geven en ons daarin volledig te begeleiden. Zij straalden heel veel liefde, rust en vertrouwen uit. Op sommige momenten deden ze een stapje terug, andere momenten kreeg je net even dat duwtje om door de barrière heen te breken en op elk moment voelde je je gesteund om zo diep te gaan in het proces als op dat moment nodig was. Ik voelde dat ik helemaal mezelf kon zijn.

Na het volgen van dit programma kan ik de liefde in mijn omgeving weer voelen en dit ook weer uitstralen. Ik bruis en sprankel weer en voel mij verbonden. Doordat ik nu veel beter kan voelen, kan ik weer bepalen wat bij mij past en wat niet. En vooral de manier waarop ik met bepaalde situaties omga is enorm veranderd. Met nieuwe energie ben ik hard aan het werk met mijn core desired feelings, waardoor ik veel meer in mijn kracht sta en veel rustiger en gelukkiger ben.

Ik kijk met nieuwe ogen naar de wereld en verheug me op de nieuwe dingen die ik op mijn pad tegen ga komen.

Marieke

“Ik zie nu in dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen succes.”

Ik heb met enorm veel plezier gewerkt bij mijn werkgever. Wij hebben samen successen geboekt en het bedrijf naar een hoger niveau getild. In mijn achterhoofd heb ik altijd een 10-jaren plan aangehouden. Ik wil als ambitieus persoon niet langer dan 10 jaar voor één werkgever werken. Hierover heb ik intern altijd open en eerlijk gecommuniceerd.

Ik begon mij op feesten en partijen steeds minder enthousiast uit te laten over mijn functioneren binnen ons bedrijf. Ik ben positief over het bedrijf, maar de passie in mijn eigen werkzaamheden zijn verloren gegaan. Het kostte mij veel energie om op dezelfde voet verder te gaan. Op advies vanuit onze organisatie ben ik in aanraking gekomen met Bureau Bevlogen.

Ik stond hier aanvankelijk sceptisch tegenover omdat ik dacht dat er zweverige gesprekken zouden gaan plaatsvinden. Gelukkig kan ik achteraf vaststellen dat het tegendeel is bewezen!

Na meerdere sessie in een bosrijk gebied met Monique te hebben gelopen heb ik andere verhelderende inzichten verkregen over mijn toekomstige pad. Zij heeft mij laten inzien dat ik verantwoordelijk ben voor mijn eigen succes. In welke vorm of waar dan ook.

Al na een paar sessies kwam ik erachter dat mijn volgende loopbaanstap, nog voor mijn houdbaarheidsdatum van 10 jaar bereikt was, buiten het bedrijf op mijn pad kwam.

Ik kan eenieder die op het bekende ‘T- of Y-kruispunt’ in zijn carrière is beland, aanbevelen om verheldering bij Monique op te zoeken.

B. L.

“Mijn leven is niet radicaal veranderd en dat hoefde ook niet. Maar wel afgestoft. Door de concrete actielijst kan ik ook meteen met veranderingen aan de slag.”

Ik ging vooral nieuwsgierig en met een vast voornemen vooral niet te vooringenomen te zijn en open te staan voor alles en iedereen. Mijn lichtelijke wantrouwen voor iedereen die zich coach noemt en voor het effect wat coaching heeft op mensen heb ik thuisgelaten. En dat was ook niet moeilijk, want zowel Monique als Carolijn zijn professioneel en zeer gemotiveerd er het beste voor jou uit te halen.

De locatie aan zee, de persoonlijke setting in het huisje versus de openheid van het strand, de koekjes, chocola, chipjes, kaarsjes, bloemetjes draagt allemaal bij aan de sfeer van gekoesterd worden.

Het is wel hard werken om op zoek te gaan naar je verlangens. Het lijkt zo makkelijk, want we willen allemaal blij en gelukkig zijn, maar wat dat dan voor mij betekent en wanneer je je dan zo voelt, dat zijn best wel lastige vragen. Het was ook leuk, omdat het zo van het positieve uitgaat. Ik was nog bang op zoek te moeten naar trauma’s uit het verleden, maar gelukkig hoefde dat niet ?

Monique en Carolijn vullen elkaar goed aan; ze ZIJN er allebei en geven je hun aandacht en aanwezigheid, maar laten hun ego thuis. Ze nemen een hele mooie grote spiegel mee, waarin soms je innerlijke cellulitis te zien is, maar waarin ze ook zorgen dat je je mooie, lieve zelf ziet.

Het voelen van je verlangens maakt veel los; diepe vreugde, maar ook angst en weerstand om te veranderen. Monique en Carolijn voelen dat feilloos aan en begeleiden zonder met een oplossing te komen, want die mag je zelf bedenken. Of niet.

Mijn leven is niet radicaal veranderd en dat hoefde ook niet. Maar wel afgestoft. Door de concrete actielijst kan ik ook meteen met veranderingen aan de slag.

Het is een heerlijk, vertroetelend programma met een positieve inslag!

Jocea

“Het programma was boven verwachting, ik had het veel vager verwacht. Het was niet vaag maar juist heel praktisch toepasbaar!”

De reden dat ik aan The Desire Map at Sea heb deelgenomen was dat ik steeds wel goede resultaten behaalde, maar dat de manier waarop ik dat deed heel onprettig voor mij was. Iedereen blij aan het einde van de week (inclusief ikzelf vanwege het behaalde resultaat) maar gaandeweg had ik veel stress gehad om het allemaal weer voor elkaar te boxen. Meer leren relativeren en genieten was mijn wens.

Ik vond de dagen echt heerlijk! Lekker hotel, lekker eten en in alles een ontspannende sfeer (bloemetjes, kaarsjes, etc.). Lekker buiten zijn en toch goed aan de slag is voor mij een hele goede combi.

Het programma was boven verwachting, ik had het veel vager verwacht. Het was niet vaag maar juist heel praktisch toepasbaar!

Hoe hebben Carolijn en Monique daaraan bijgedragen? Door van nature een stuk relaxter te zijn dan ik denk ik 😉  Door goed te spiegelen (zichtbaar maken waar je wel goed mee bezig bent) en je te confronteren met dingen die je doet en die je in de weg zitten maar die je zelf niet meer ziet.

Als ik dit programma niet had gevolgd was ik zeker doorgegaan met mezelf resultaatgericht voorbijdraven. Nu, na het programma, ben ik bewuster bezig en heb ik dingen veranderd om meer plezier te hebben. Het allermooiste moment was voor mij toen aan het einde alle puzzelstukjes op z’n plek vielen.

Dit programma is zeker geschikt voor iedereen die, net zoals ik, als een bezetene bezig is en zich daarbij niet prettig voelt. Tip(s) voor jullie? Vooral zo doorgaan, jullie hebben een prachtig programma en jullie brengen het top!

Carla

“Ik heb meer eigenwaarde en kies nu echt voor mezelf!”

Oplopende stress op werk en in mijn privésfeer heeft geleid tot een burn out. Mijn werkgever heeft voorgesteld een coaching traject in te gaan en via hem kwam ik bij Monique uit.

Door de coaching van Monique ben ik veel over mezelf en mijn denkwijze te weten gekomen waar ik me voorheen niet van bewust was. Daarnaast hebben we veel praktijkvoorbeelden behandeld waarin de stress soms hoog kan oplopen. Op verschillende situaties is ingezoomd en nagespeeld om te zien waar verbeteringen mogelijk waren. Hier heb ik erg veel aan gehad.

Ik vond het heerlijk om in het bos te werken! Dit alleen al geeft rust en stilte in de storm. Voor mij gaf het praktisch ook een voordeel. Door een wandeling in de buitenlucht te maken, kreeg ik alles helder en kon ik ook dingen loslaten.

Het resultaat van de coaching is dat ik meer eigenwaarde heb en er voor mezelf durf te zijn. Mijn grenzen heb ik beter leren herkennen en daarmee is de kans op terugval veel kleiner dan voor de sessies.

Wat vond ik bijzonder aan de werkwijze van Monique? Zij is niet snel tevreden. Half werk of een voorgekauwd antwoord valt al snel door de mand. Ze stuurt je de juiste richting in, maar laat jou praten en nadenken om uiteindelijk tot een stukje zelfrealisatie te komen. Met dat nieuwe inzicht kan je vervolgens aan de slag. Kortom het antwoord heb zelf al gegeven en je hoeft er alleen nog maar mee aan de slag.

Deze coaching is geschikt voor iedereen die er open voor staat naar zichzelf te kijken. Dit is namelijk erg belangrijk. Durf jezelf open te stellen! Super bedankt! Groetjes Gilbert

Gilbert vd B.