4 Gouden tips om krachtig voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel

Ik geef mezelf goede voeding!

Dit is een van de intenties die ik heb geformuleerd tijdens mijn Desire Map retraite in Madrid.

Deze intentie komt voort uit mijn verlangens.
Ik wil me heel graag gezond, sprankelend en energiek voelen.
En ook in verbinding met mezelf en anderen.
Én een succesvolle ondernemer zijn.

Wat is nu eigenlijk goede voeding?

Paleo of The Green Happiness?
Glutenvrij of slowjuice sapjes?
De schijf van 5 of alles met mate?

Persoonlijk geloof ik dat wat je eet van grote invloed is op hoe je je voelt. Ik geloof niet in dat er 1 eetwijze is die voor iedereen de beste is. Ieder lichaam is anders en reageert anders op bepaalde voedingsmiddelen.

En goede voeding is voor mij véél meer dan eten!

Het gaat over datgene wat goed is voor mijn lichaam, geest én ziel.
Het is de brandstof die je nodig hebt om je in alle opzichten goed te voelen.
Het gaat over zelfzorg. Radical Selfcare.

Mezelf op 1 zetten.

Ik heb dat lange tijd egoïstisch gevonden.
Maar nu weet ik hoe belangrijk het is om eerst voor jezelf te zorgen, om er dan echt voor een ander te kunnen zijn. Zoals je in het vliegtuig eerst je eigen zuurstofmasker op moet zetten en daarna die bij je kind.

Goede voeding voor mij is:

Een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
Zoveel mogelijk biologisch eten, matig met vlees en weinig suiker
Persoonlijke ontwikkeling.
Muziek luisteren. Yoga. Naar de sauna
Wandelen in het bos
Bijkletsen en lachen met vriendinnen
De zon voelen op mijn huid

Zo gun ik mezelf ook ieder jaar een aantal dagen helemaal voor mij.

Erop uit zonder mijn gezin. Soms alleen. Soms met anderen.
Opleidingen om mezelf verder te ontwikkelen.
En een coach!

Wat doe jij om jezelf op 1 te zetten?

Neem jij wel eens een time-out? Even tijd voor jou en loskomen van alle rollen die je in het leven hebt? Ontspannen en reflecteren? Genieten van de natuur en de verbinding met jezelf weer echt voelen.

Ik heb iets moois voor je!

Van 6 tot 8 september organiseren Carolijn Roelofs en ik The Desire Map at Sea; een compleet verzorgde tweedaagse workshop aan zee waar jij in de hoofdrol staat.

Uitwaaien, ontspannen, genieten van heerlijk eten, muziek en de natuur.
En ondertussen werk je aan je ontwikkeling en je persoonlijk leiderschap. Wij coachen je daarbij in een kleine groep gelijkgestemden.

 

Met de methode van The Desire Map ga je op zoek naar je ware (kern)verlangens, je ‘core desired feelings’. Als je weet waar jij echt naar verlangt en hoe je je daarbij wilt voelen, ga je dat vertalen naar je dagelijkse werk en leven.

Op een andere manier ga je aan de slag met doelen stellen en je zult merken dat met dit kompas keuzes maken en besluiten nemen veel gemakkelijker wordt. Je weet ook wat er voor jou niet meer toe doet en waar je mee wilt stoppen. We kijken daarbij naar alle vlakken van je leven: je werk, je gezondheid, je relaties, je energie, je ontwikkeling en je leefstijl. Je bepaalt jouw eigen ‘goals with soul’.

Kijk hier om meer te lezen over The Desire Map at Sea.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *