4 Gouden tips om krachtig voor jezelf te kiezen zonder schuldgevoel

Ervaringen deelnemers Desire Map

Deelnemers aan het woord

Carla:

De reden dat ik aan The Desire Map at Sea heb deelgenomen was dat ik steeds wel goede resultaten behaalde, maar dat de manier waarop ik dat deed heel onprettig voor mij was. Iedereen blij aan het einde van de week (inclusief ikzelf vanwege het behaalde resultaat) maar gaandeweg had ik veel stress gehad om het allemaal weer voor elkaar te boxen. Meer leren relativeren en genieten was mijn wens.

Ik vond de dagen echt heerlijk! Lekker hotel, lekker eten en in alles een ontspannende sfeer (bloemetjes, kaarsjes, etc.). Lekker buiten zijn en toch goed aan de slag is voor mij een hele goede combi.

Bestand 12-10-17 14 13 18

Het programma was boven verwachting, ik had het veel vager verwacht. Het was niet vaag maar juist heel praktisch toepasbaar!

Hoe hebben Carolijn en Monique daaraan bijgedragen? Door van nature een stuk relaxter te zijn dan ik denk ik 😉  Door goed te spiegelen (zichtbaar maken waar je wel goed mee bezig bent) en je te confronteren met dingen die je doet en die je in de weg zitten maar die je zelf niet meer ziet.

Als ik dit programma niet had gevolgd was ik zeker doorgegaan met mezelf resultaatgericht voorbijdraven. Nu, na het programma, ben ik bewuster bezig en heb ik dingen veranderd om meer plezier te hebben. Het allermooiste moment was voor mij toen aan het einde alle puzzelstukjes op z’n plek vielen.

Dit programma is zeker geschikt voor iedereen die, net zoals ik, als een bezetene bezig is en zich daarbij niet prettig voelt. Tip(s) voor jullie? Vooral zo doorgaan, jullie hebben een prachtig programma en jullie brengen het top!

Jocea:

Ik ging vooral nieuwsgierig en met een vast voornemen vooral niet te vooringenomen te zijn en open te staan voor alles en iedereen. Mijn lichtelijke wantrouwen voor iedereen die zich coach noemt en voor het effect wat coaching heeft op mensen heb ik thuisgelaten. En dat was ook niet moeilijk, want zowel Monique als Carolijn zijn professioneel en zeer gemotiveerd er het beste voor jou uit te halen.

De locatie aan zee, de persoonlijke setting in Carolijns huisje versus de openheid van het strand, de koekjes, chocola, chipjes, kaarsjes, bloemetjes draagt allemaal bij aan de sfeer van gekoesterd worden.

Het is wel hard werken om op zoek te gaan naar je verlangens. Het lijkt zo makkelijk, want we willen allemaal blij en gelukkig zijn, maar wat dat dan voor mij betekent en wanneer je je dan zo voelt, dat zijn best wel lastige vragen. Het was ook leuk, omdat het zo van het positieve uitgaat. Ik was nog bang op zoek te moeten naar trauma’s uit het verleden, maar gelukkig hoefde dat niet 😉

Monique en Carolijn vullen elkaar goed aan; ze ZIJN er allebei en geven je hun aandacht en aanwezigheid, maar laten hun ego thuis. Ze nemen een hele mooie grote spiegel mee, waarin soms je innerlijke cellulitis te zien is, maar waarin ze ook zorgen dat je je mooie, lieve zelf ziet.

Bestand 12-10-17 14 15 08Het voelen van je verlangens maakt veel los; diepe vreugde, maar ook angst en weerstand om te veranderen. Monique en Carolijn voelen dat feilloos aan en begeleiden zonder met een oplossing te komen, want die mag je zelf bedenken. Of niet.

Mijn leven is niet radicaal veranderd en dat hoefde ook niet. Maar wel afgestoft. Door de concrete actielijst kan ik ook meteen met veranderingen aan de slag.

Het is een heerlijk, vertroetelend programma met een positieve inslag!

Marieke:

Ik was al een hele tijd niet meer echt happy. Alles draaide wel, maar op de automatische piloot met de focus op het regelen van alles (controle houden), alles naar me toe trekken (laat mij het maar doen, dan gebeurt het tenminste en ook nog op mijn manier) en het geluk van anderen (zoals ik dacht dat zij het nodig hadden). Met als gevolg dat ik me volledig uitgeblust voelde en alleen nog maar kon mopperen en zeuren. Het lukte dus allemaal prima, maar ik voelde me er niet goed bij en mijn omgeving werd er ook niet echt blij van. Daarnaast wil ik heel erg graag ander werk doen, maar doordat ik mij zo uitgeblust voelde en ik geen idee had wat ik dan wilde, ondernam ik geen enkele actie om van baan te wisselen. Dat kostte mij ook veel energie. Tijdens de burn-out van mijn man besloot ik dat dit zo niet langer door kon gaan. Als ik niets zou veranderen zaten we straks allebei thuis en daar heeft niemand wat aan. Ik heb een aantal boeken gelezen om verandering in gang te zetten. Waaronder het boek The Desire Map. Althans, ik had het in huis en doorgebladerd, maar nog niet echt gelezen. Toen sprak ik Monique over haar nieuwe programma dat ze samen met Carolijn heeft samengesteld wat gebaseerd is op The Desire Map. Dat sprak mij direct aan. Ik heb lang nagedacht of ik hieraan zou deelnemen, omdat ik het nogal wat vond om deze investering zomaar aan mijzelf uit te geven. Tussendoor heb ik nog een door Monique en Carolijn georganiseerde workshop gevolgd om kennis te maken met hun werkwijze. Dat voelde voor mij meteen erg vertrouwd en goed. Toen de thuissituatie het toeliet heb ik besloten deel te nemen aan dit programma. Het mooiste cadeau dat ik mijzelf kon geven!

Bestand 12-10-17 14 12 21

Ik heb de twee dagen echt ervaren als een feestje. De locatie was voor mij fantastisch! Ik hou erg van de zee, kom daar echt tot rust en tot mezelf. Daarnaast was het hotel zeer comfortabel en waren de maaltijden en alle tussendoortjes geweldig verzorgd. Heerlijk om zo twee dagen volledig in de watten gelegd te worden, zodat ik alle aandacht had voor mijn ontwikkeling. Ondanks het ‘harde’ werken kwam ik volledig tot rust.

Van tevoren had ik bedacht dat ik een antwoord wilde vinden op wat voor werk ik zou gaan willen doen. Tijdens de kennismakingsavond werd ons gevraagd ‘hoe wil je je voelen als je hier vrijdag weg gaat?’ Mijn antwoord hierop was dat ik weer wilde sprankelen! Diezelfde avond besefte ik mij dat ik op dat moment helemaal nog niet op zoek was naar wat voor werk ik wilde doen, ik was op zoek naar handvatten om de automatische piloot uit te zetten en weer te gaan leven, bruisen, weer terug te komen bij mezelf. En dat wanneer ik dat voor elkaar krijg, ik vanzelf duidelijk krijg wat voor werk ik wil gaan doen. Omdat ik dan weer kan voelen wat bij mij past en waar ik energie van krijg. Toen ik op de vrijdag naar huis reed voelde ik mij weer licht en sprankelend. Er borrelde weer nieuwe energie in mijn lijf. En met deze nieuwe energie kon ik thuis verder aan de slag. Stapje voor stapje krijg ik meer inzicht in wat bij mij past en wat goed voelt voor mij, in mijn hele leven, niet alleen mijn werk. Dus ja, mijn verwachtingen zijn zeker uitgekomen!

Carolijn en Monique hebben daaraan bijgedragen door ons hele fijne, goede, soms erg ‘moeilijke’ oefeningen te geven en ons daarin volledig te begeleiden. Zij straalden heel veel liefde, rust en vertrouwen uit. Op sommige momenten deden ze een stapje terug, andere momenten kreeg je net even dat duwtje om door de barrière heen te breken en op elk moment voelde je je gesteund om zo diep te gaan in het proces als op dat moment nodig was. Ik voelde dat ik helemaal mezelf kon zijn.

Na het volgen van dit programma kan ik de liefde in mijn omgeving weer voelen en dit ook weer uitstralen. Ik bruis en sprankel weer en voel mij verbonden. Doordat ik nu veel beter kan voelen, kan ik weer bepalen wat bij mij past en wat niet. En vooral de manier waarop ik met bepaalde situaties omga is enorm veranderd. Met nieuwe energie ben ik hard aan het werk met mijn core desired feelings, waardoor ik veel meer in mijn kracht sta en veel rustiger en gelukkiger ben.

Ik kijk met nieuwe ogen naar de wereld en verheug me op de nieuwe dingen die ik op mijn pad tegen ga komen.

Bestand 12-10-17 14 11 50

Karen:

Ik was enthousiast geworden over The Desire Map door de persoonlijke ervaring van Carolijn. Ik wilde graag een beter overzicht in mijn leven krijgen tussen werk en privé. En mijn omgang met het personeel; waar houdt mijn persoonlijke inleving op? Hoe stel ik me zakelijker op zonder daarin mijzelf te verliezen.

Hoe heb ik deze dagen ervaren? De locatie is heerlijk. De rust van de duinen en de zee zorgen er zeker voor dat je tot rust komt. Het programma was afwisselend, de verzorging was uitstekend. Voldoende info vooraf, een welkom gevoel, persoonlijke attentie op de kamer en heerlijke plekken om te eten en drinken.

Ik ging heel open en zonder verwachtingen het programma in. Het was prettig om nu eens “gedwongen” te worden over mezelf na te denken (wie maakt daar nou nog tijd voor tegenwoordig?)

Er werd mij een hoop duidelijk, zoals dat de dingen die je in je leven doet uiteindelijk worden bepaald door hoe jij over de dingen denkt en hoe je daarop reageert. Als je daar bij stil gaat staan en goed naar je eigen gevoel luistert (“word ik hier blij van?”) ga je merken dat het ok is om voor jezelf op te komen en dat het fijn is om écht achter je beslissingen te staan. Deze heb je namelijk genomen door naar je gevoel te luisteren. Ik heb nu een aantal reminders in huis liggen zodat ik dagelijks nog een fijne prikkel krijg om weer even bij mijzelf stil te staan. En het boekje met doelen ligt gewoon naast mijn agenda zodat ik er af en toe in kan kijken en weer even terug kan naar “wat wíl ik, wat maakt mij blij”?

Carolijn en Monique waren zelf heel open en eerlijk. Hun persoonlijke verhalen zetten je er toe aan om ook eens eerlijk te kijken naar jezelf en valt de “schaamte” voor je persoonlijke verhaal van je af. Ze kunnen goed luisteren en geven af en toe een zetje om in een heel andere richting te denken. Dat maakt dat je energie blijft houden om echt dieper in jezelf te gaan. Wat ik ook heel bijzonder vond is de openheid van alle deelnemers. Vertrouwen was vanzelfsprekend en iedereen was zonder oordeel. Dat was echt een fijn gevoel!

Als ik dit programma niet had gevolgd, was mijn balans tussen werk en privé steeds verder zoekgeraakt. En ik zou me nog steeds hebben laten meesleuren in de privéproblemen van mijn werknemers. Door het programma merk ik dat ik nu meer op mijn eigen mening durf te vertrouwen. De balans tussen privé en werk is aan het verbeteren. Afspraken met jezelf blijven makkelijk om van af te wijken, maar ik zie nu in dat het beter is om ze wel na te komen. Als werkgever durf ik me nu ook zakelijker op te stellen naar mijn personeel.

IMG_4777The Desire Map is geschikt voor iedereen die zichzelf regelmatig voorbij holt. Als je wel weet dat het anders kan of dat je het anders zou willen, maar nog niet weet hoe. Het daadwerkelijk eens bewust stilstaan bij jouw verlangens is zo fijn! Zeker als je de handvatten meekrijgt hoe je die verlangens ook kunt leven!

Menu Title